Over mij

Een paar jaar geleden is een heleboel veranderd in mijn leven. Mijn gezondheid liet me een beetje in de steek en sindsdien stond alles in het teken van het vinden van een nieuwe manier om een gezonder leven te leiden waarin goed in mijn vel zitten centraal kwam te staan. Heel lang hebben we niet geweten wat er eigenlijk aan de hand was. Sommige periodes was ik constant moe, zo sliep ik gemakkelijk 12u per nacht, maar uitgeslapen voelde ik me nooit. Met als gevolg dat ik dus vaak overdag als een zombie rondliep. Ik had heel weinig energie, waardoor sporten een ware hel werd. Dit was heel moeilijk voor mij, wetende dat ik ervoor amper stil zat! Een opgeblazen buik, stemmingsschommelingen, depressieve gevoelens, zware en pijnlijke benen, rug-, nek- en hoofdpijn zijn een paar klachten waar ik de voorbije jaren heel vaak last van had.

foto

Zo ben ik van de ene specialist naar de andere gesukkeld, maar men heeft nooit echt iets concreets gevonden. Het leek of mijn klachten niet ernstig genoeg waren om er een echt ziektebeeld op te plakken. Het moest dus wel in mijn hoofd zitten. Ik had me er dus al min of meer bij neergelegd dat ik ermee zou moeten leven. Maar vorig jaar was het jaar waarop alles veranderde. Ik ben via een behulpzame specialist bij een opmerkelijke diëtiste terecht gekomen. Zij heeft mijn ogen geopend voor een heel nieuwe wereld. De wereld van voeding. Zoals zo velen onder jullie, had ik er geen idee van dat voedsel zoveel heilzame werkingen heeft, maar evengoed dat bepaalde etenswaren ervoor zorgen dat je lichaam niet werkt zoals het zou moeten. Nooit, in al die jaren, had ik de link gelegd tussen al mijn gezondheidsklachten en wat ik at.

Vanaf die klik is er heel wat veranderd in mijn leven. Door bewuster om te gaan met welke voeding ik in mijn lichaam stopte, ben ik ook als mens veel bewuster gaan leven. Het heeft wat tijd gekost, dat zeker, maar ik heb er nog altijd geen spijt van gehad dat ik heel mijn voedingspatroon heb moeten omgooien. Mijn lichaam heeft er een tijdje over gedaan om terug zijn normale, natuurlijke gang te vinden, maar geloof me, eens je lichaam gereset is, is het veel gemakkelijker om signalen te herkennen. Een eerste stap in gezond worden, is dan ook die signalen herkennen en erop inspelen! Luister dus naar je lichaam, want het geeft veel beter aan wat je nodig hebt dan je denkt.

Ik ben deze blog begonnen omdat ik de indruk heb dat heel wat mensen nood hebben aan wat begeleiding in wat ze nu het beste eten en wat niet. Ik ben natuurlijk geen vervanging voor een dokter of een ervaren voedingsdeskundige, maar ik denk dat mijn ervaringen met gezondheid en voeding voor velen al een goed startpunt kunnen betekenen om zelf op weg te gaan naar een gezonder leven. Ik raad jullie wel aan om nooit te grote of ingrijpende veranderingen in je eetpatroon aan te brengen zonder het advies van een professional. Dit gezegd zijnde, hoop ik natuurlijk dat jullie vooral plezier hebben in het goochelen met eten én dat jullie, net zoals ik, beter in jullie vel komen te zitten!

Xx Hannelore

IMG-20140602-WA0000

4 thoughts on “Over mij

 1. Dikke proficiat Hannelore !! Een schitterende blog van een echte ervaringsdeskundige ! Zo puur en echt geschreven !
  Je hebt blijkbaar al een hele weg afgelegd en ik vind het steeds leuk om te lezen als mensen terug voeling krijgen en terug luisteren naar de signalen van hun eigen lichaam. Doe zo verder en blijf vooral anderen inspireren via jouw blog !!
  Weet ook dat alles gebeurt om een reden …
  Ik wens jou nog heel veel succes met deze blog ! Respect !!

  Like

 2. Beste Hannelore
  Je mama en ik zaten twee jaar samen in de klas en hebben heel vaak over voeding gesproken. Mijn dochter van 15 jaar heeft ongeveer een half jaar geleden besloten om glutenvrij te eten omwille van een chronische darmziekte. Ook de specialist was niet direct pro en had meer een reactie van: “Baat het niet dan schaadt het niet.” Toch is ze blijven doorzetten, net zoals jij doet. Ik besef elke dag dat dit niet gemakkelijk is vooral in deze maatschappij vol suikers, lactose en gluten. Wanneer je een dagje gaat shoppen is het niet zo evident om een kleine snack te nemen. Ik vind het heel ferm dat een jonge dame als jij dit doet en kan delen met de wereld. Het is een mooi initiatief! Ik zal je blog zeker volgen. Heel veel succes!

  Like

  • Dank je wel, Laaike! Het is inderdaad niet altijd even gemakkelijk om gluten- , lactose-, suikervrij te mijden, maar met mijn blog probeer ik aan te tonen dat het zeker niet onmogelijk is. Hopelijk kunnen jullie hier een beetje inspiratie vinden om zelf aan de slag te gaan in de keuken! Veel groetjes aan jullie beiden! X Hannelore

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s