Vegan scones met blauwe bessen

scones met blauwe bessen

Met het zicht op de feestdagen mag het deze keer een meer feestig-getint recept zijn… en deze scones zijn hiervoor perfect! Zoet, smeuïg en allergievriendelijk, kortom, ze smaken naar meer! Ze zijn glutenvrij (als je glutenvrije havermout gebruikt), ze bevatten geen melk of eieren en zonder het gebruik van geraffineerde suikers smaken ze toch heerlijk zoet! Ik ben er zot van, hopelijk jullie ook!

Tip// superlekker met chiaconfituur! Hoe je deze gemakkelijk zelf kunt maken, vind je hier!

Benodigdheden (voor 8 à 10 scones):

220 g havermout

4 el (60 ml) rijstsiroop (of honing)

4 el (60 ml) rijst-, koolzaad- of olijfolie

1/2 tl bicarbonaat (+ 1 tl appelciderazijn om te “activeren”)

100 g blauwe bessen (vers of diepvries)

150 g appelmoes (of 1 rijpe, geplette banaan)

snuifje zout

1 tl kaneel

Vegan scones met blauwe bessen 2

Aan de slag:

Ik begin eerst en vooral met het maken van de appelmoes. Zo maak ik zo goed als elke week een grote pot om een week in mijn koelkast te bewaren. Hoe ga je hiervoor te werk? Neem enkele zoete appels (bv. Jonagold of Elstar), schil en snijd in grove stukken en doe in een kookpot met een centimetertje water (om aanbranden te voorkomen). Stoof de appels gaar in ongeveer 10 minuten. Je weet dat ze klaar zijn als ze helemaal zacht en gemakkelijk te doorprikken zijn. Gebruik daarna een staafmixer (of keukenmachine) om er appelmoes van te maken. Ook lekker met wat kaneel óf een beetje geraspte gember!

Voor de scones begin je met het fijnmalen van de havermout. Voeg daarna de andere ingredënten toe, met uitzondering van de blauwe bessen. Je kan hiervoor een keukenmachine gebruiken, maar je kan evengoed je handen gebruiken als je ze graag vuilmaakt ;)! Meng alles goed door elkaar en voeg als laatste de bessen toe. Maak bolletjes van het deeg en druk goed aan! Leg ze op een ingevette bakplaat en duw plat in de vorm van een scone, of zoals je zelf graag hebt. Zet ze ten slotte in een voorverwarmde oven (160°C) en laat gedurende 20 minuten bakken tot ze er goudbruin uitzien. Vegan scones met blauwe bessen 3

Laat ze smaken!!

Prettig weekend xx Hannelore

Vegan scones met blauwe bessen 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s