Havermoutwafels

Wafeltjes zijn op dit moment echt mijn lievelingsontbijt! Je kent ongetwijfeld het gevoel dat je op druilerige herfstdagen soms moeilijk uit je bed geraakt. Ik hoef dan maar aan deze wafels te denken om in een mum van tijd klaarwakker in mijn keuken te staan!

Uiteraard zijn dit geen gewone wafels! Een handvol ingrediënten volstaat om dit originele ontbijt (of vieruurtje) op tafel te toveren. Voedzaam, zonder schuldgevoel en boordevol smaak: succes gegarandeerd!

Wat heb je nodig? 

100 g (glutenvrije) havervlokken

200 ml plantaardige melk (bv. rijst- of kokosmelk)

1 eetlepel gebroken lijnzaad (+ 3 el water)

snuifje zout (geeft een superlekkere, finishing touch!)

optioneel: 1 eetlepel ahornsiroop

IMG_1087Aan de slag!

Meng één eetlepel gebroken lijnzaadjes met 3 eetlepels water. Laat dit mengsel dan zo’n 5 à 10 minuten aan de kant staan totdat het een soort gelei is geworden. Dit is een soort van veganistisch “ei” en zorgt ervoor dat de wafeldeeg aan elkaar blijft plakken!

Ga verder met het fijnmalen van de havervlokken. Doe dan al de overige ingrediënten erbij en meng tot één plakkerig geheel.

Verwarm je wafelijzer en bak de wafeltjes bruin in zo’n 5 minuutjes. Zet het ijzer niet al te warm, en wacht ook lang genoeg voordat je het wafelijzer opendoet om te kijken of ze klaar zijn (zodat ze ook voldoende warm zijn vanbinnen, en helemaal aan elkaar blijven).

De wafels zijn het lekkerste warm te eten, bijvoorbeeld met een gestoofd appeltje of iets anders van fruit.

TIP// vries de wafels in per 2 of 3, leg ze een avond op voorhand in de koelkast, steek ze ’s ochtends even in de toaster en smullen maar! Ze zijn ook heel lekker met wat ahorn- of dadelstroop eroverheen!

SMAKELIJK!!!

One thought on “Havermoutwafels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s