Bananenbrood – the one and only

IMG_0522Dit bananenbrood is absoluut mijn lievelingsbrood. Ik maak het zó vaak! Al zeker een dikke 2 jaar aan een stuk, én toch ben ik het nog steeds niet beu gegeten! Het leek me dus wel eens tijd om dit recept met jullie te delen.

Bananenbrood moet je eigenlijk niet beschouwen als een brood, het bevat geen gist of andere smaakversterkers en de structuur is lichtjes anders. Je kan het eerder zien als een lekkere, sponsachtige cake. Het enige verschil hier is dat het gaat om iets gezond en voedzaam! Je zou het in principe kunnen eten op elk moment van de dag: in de vroege ochtend als ontbijt, als lunch, als avondeten of als snack op elk uur van de dag. Een absolute aanrader trouwens om met een laagje tahin te eten! Btw, je kan het brood ook perfect invriezen in sneetjes, om op elk moment in huis te hebben, feest!

Het water loopt me al in de mond, alleen al door er aan te denken, aan de slag dan maar!

IMAG0772Benodigdheden voor 1 brood – of voor 12 muffins:

3 rijpe bananen (hoe zwarter, hoe beter)

3 eieren

6 el rijstolie (1/4 cup) (60g)

170 g (1 kop) boekweitmeel

120 g (1 kop) (glutenvrije) havervlokken

snuifje zout

1 tl natriumbicarbonaat (+ 1tl citroen of appelciderazijn om te activeren)

1 tl bakpoeder

25 g (2 grote el) kokosschilfers (óf gebroken lijnzaad)*

*één van de twee is echt wel nodig, omdat de bananen alles redelijk vochtig maken, en de kokos of het lijnzaad dit vocht absorberen en er een stevig en samenhangend geheel van maken!
Hoe klaar te maken?

1. Verwarm de oven voor op 160°C.

2. Begin met het fijnmalen van de havervlokken. Doe deze in een aparte kom wanneer ze een meel zijn geworden, om daarna de rijpe bananen in de keukenmachine te doen. Voeg eieren en olie toe en laat mixen totdat er geen stukjes meer in zitten.

3. Daarna voeg je al de overige (droge) ingrediënten toe en laat je alles goed mengen totdat het een stevig, maar redelijk vloeibaar deeg is geworden.

4. Doe in een cakevorm, die je hebt ingevet of met bakpapier ingelegd. Je kan ook evengoed cupcakevormpjes gebruiken, zoals op de foto hieronder.

5. Laat bakken gedurende 40 minuten (broodvorm), of 30 minuten (muffins). Je weet dat het klaar is als een mes er proper uitkomt! Laat eerst afkoelen voordat je er stukjes van snijdt en ze met veel smaak opeet ;-)!

Laat het je smaken! Enjoy! Xx

IMAG1061

Hannelore_Bananenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s