Aardappel en flespompoen uit de oven met krokante kikkererwten

IMG_1959Ik hou van simpele maaltijden. Ik heb het liefst zo weinig mogelijk ingrediënten, en alles zo puur mogelijk. Misschien vind je niets speciaals aan dit gerecht, maar het geeft wel goed weer wat ik op een doordeweekse dag zoal eet…

Alle ingrediënten op dit bord passen goed bij elkaar, smaken lekker, zijn ongelofelijk voedzaam en zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ik probeer altijd overschotjes mee te nemen naar het werk om ze dan koud of warm op te eten tijdens de lunch.

Dit gerecht is heel gemakkelijk klaar te maken. Ik doe er 5 à 10 minuten over om de groentjes te kuisen en te snijden. Dan zet ik ze in de oven en kan ik in de tussentijd nog andere dingen doen. Je moet alles hoogstens een beetje in het oog houden, maar echt ‘koken’ hoeft niet om deze maaltijd tevoorschijn te toveren!

Ingrediënten (voor 2 personen):

1/2 flespompoen (butternut)

+- 10 krielaardappelen

verse tijm

1 blik (+-400g) kikkererwten (zonder toegevoegde E-nrs!)

1 courgette

1 broccoliIMG_1955IMG_1957
Aan de slag:

1. Verwarm de oven voor op 190°C.

2. Snij de aardappeltjes en pompoen in stukjes en doe in een ovenschaal. Doe er enkele takjes tijm bij en besprenkel met olijfolie. Zet in de oven gedurende 40 à 50 min totdat zowel de aardappel als pompoen zacht is.

3. Ondertussen kan je de rest van het eten klaarmaken. Snij de courgette in schijfjes, doe er wat zout en olijfolie overheen en zet in de oven. Dit heeft maar een half uurtje nodig, hou de oven dus regelmatig in het oog!

4. De broccoli kook of stoom je zoals je zelf verkiest, dit hoeft niet veel uitleg ;-)!

5. Op het einde komen de kikkererwten aan de beurt. Begin met ze grondig te spoelen. Dan maak je een pan warm met een goede laag olijfolie, als ze voldoende heet is doe je de kikkererwten er in (voorzichtig voor de hete olie!). Af en toe roeren om te voorkomen dat ze aanbranden. Ze hebben in feite maar een goede 5 minuten nodig om lekker krokant te worden. TIP: doe er wat herbamare overheen, lekkerder kunnen ze niet worden!

Serveer en geniet van een simpele, voedzame maaltijd!

Smakelijk!IMG_1962

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s