Notenvrije chocoballetjes

IMG_1950

Gezonde chocosnacks zijn al lang niets nieuw meer onder de horizon. Heel vaak worden ze met noten gemaakt, lekker, maar niet voor iedereen oké. Daarom wou ik deze superlekkere snacks in een notenvrije versie met jullie delen. Heel snel en gemakkelijk klaar te maken, én handig om ergens mee naartoe te nemen tegen het kleine hongertje.

Deze chocoballetjes maak ik op basis van havermout en dadels. Een zalige combinatie en ideaal om het veelvoorkomende dipje in de namiddag te sussen! De dadels zorgen ervoor dat het één kleverig geheel wordt en dat de balletjes blijven samenhangen. Ik rol de balletjes ook vaak even in wat kokosschilfers zodat ze niet aan elkaar blijven plakken, en omdat ik het gewoon zo lekkerder vind!

Voor de dadels kies je het best voor medjool dadels, simpelweg omdat deze alles veel beter aan elkaar doen plakken. Dadels zijn heel zoet en ideaal ter vervanging van geraffineerde suikers. Toch merk ik dat ik deze natuurlijke suikerbommetjes niet al te veel mag eten, omdat ik fructose – suiker die je in vruchten vindt – best in de mate van het mogelijke beperk. Af en toe kan geen kwaad, ik zie het dan als een kleine persoonlijke traktatie ;)! Het draait nog altijd om het vinden van het juiste evenwicht en om wat voor jouw lichaam het beste is! Als ík mag kiezen, kies ik ervoor om ‘natuurlijk’ te snoepen.

Kortom, deze notenvrije chocoballetjes zijn zeker het uitproberen waard, ik durf er zelf om te wedden dat je ze liever zult lusten dan gelijk welke andere chocoladereep!

IMG_1949

Benodigdheden (voor 20 à 24 balletjes):

180 g havervlokken

12 medjool dadels (250 g)

3 el rauwe cacao

2 el kokosolie

5 el water

snuifje zout

optioneel: +- 2 el kokosschilfers

IMG_1942

Hoe ga ik te werk?

Allereerst heb je een keukenmachine nodig, zonder zal spijtig genoeg niet lukken.

Doe de havervlokken in de machine en maal ze fijn in zo’n 15 seconden. Daarna doe je de rest van de ingrediënten erbij en laat je alles goed draaien totdat je één samenhangende substantie krijgt. Eventueel kan het nodig zijn om wat extra water toe te voegen.

Hierna komt het vuile werk, het rollen van de balletjes. Veel uitleg hoeft hier niet.

Rol de balletjes ten slotte in wat kokos als je dat zou willen, en bewaar ze in de koelkast in een luchtdichte pot. Je kan de chocoballetjes tot een week bewaren, maar meestal zullen ze wel al sneller op zijn ;)!

Enjoy!!

IMG_1952

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s