Groentecrackers met pitten en zaden

IMG_1481

Op zoek naar easy snack- en lunchideeën? Deze crackers kan je dan absoluut op je to do-lijstje zetten om te maken! Ze zijn hartig, krokant en suuuperlekker in combinatie met zelfgemaakte hummus! Bovendien zijn ze vegan, glutenvrij, zuivelvrij en notenvrij. Best allergievriendelijke en gezonde crackertjes dus! Ook zijn ze best gemakkelijk te bereiden omdat je alle ingrediënten simpelweg in een kom kan doen en door elkaar mengt. Je zet ze in de oven en een tijdje later heb je deze overheerlijke groentecrackers met pitten en zaden.

Oké, handen uit de mouwen nu, en kokkerellen maar!

Benodigdheden (+- 18 crackers):IMG_1446

130 g (2 stuks) wortelen, geraspt

150 g knolselder, geraspt

45 g (3 el) pompoenpitten

45 g (3 el) zonnebloempitten

45 g (3 el) lijnzaad

60 g (5 el) sesamzaad

120 g boekweitmeel

2 el koolzaad- of olijfolie

snuif zout

1 tl rozemarijn

120 ml water

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng grondig door elkaar. Het water voeg je als laatste druppelsgewijs toe terwijl je heel goed roert om klonters te voorkomen. Uiteindelijk kom je tot een consistente, plakkerige deeg zoals in onderstaande foto.

IMG_1449

Verspreid het deeg vervolgens op een ingevette bakplaat (of gebruik bakpapier zoals ik). Probeer het zo dun mogelijk open te spreiden!

Snij dan met een (pizza)mes de gewenste vorm van je crackers uit. Op deze manier ga je ze achteraf het gemakkelijkste van elkaar kunnen breken.

IMG_1451

Laat de crackers ten slotte gedurende 35 à 45 minuten bakken in de oven totdat ze goudbruin zijn gebakken. Zijn ze nog niet helemaal uitgedroogd vanbinnen, laat je ze nog een paar extra minuutjes staan.

Als je ze uit de oven hebt genomen, laat je ze volledig afkoelen alvorens je ze verorbert! Je kan ze trouwens enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos. Als ze wat ‘wak’ zouden worden (kan zijn doordat ze in eerste instantie te dik zijn gemaakt), zijn ze misschien minder krokant, maar zeker niet minder lekker! Je kan ze dan bijvoorbeeld gewoon als koekjes eten.

IMG_1455

En zoals eerder gezegd, zijn ze echt heel erg lekker met hummus, of een ander hartig beleg :-)!

Enjoy!! X HanneloreIMG_1476

3 thoughts on “Groentecrackers met pitten en zaden

Geef een reactie op Hannelore Reactie annuleren