Hannelores healthy rijstpap

IMG_1314Een dessert hoeft niet altijd ongezond te zijn, integendeel, het kan ook best voedzaam zijn! Neem deze rijstpap bijvoorbeeld. Deze gezonde versie van traditionele rijstpap maak ik regelmatig klaar, gewoon omdat ik het zo lekker vind. Bovendien is het in een wip klaar te maken, ideaal dus voor als je eens inspiratieloos bent in de keuken, of er niet al te veel tijd in wilt steken!

Deze rijstpap is goed voor je omdat ik alle geraffineerde producten weglaat en vervang door gezondere varianten zoals bruine rijst in plaats van witte dessertrijst, en rijstsiroop in plaats van bruine suiker. Dit maakt dus ook dat deze rijstpap een veel grotere voedingswaarde heeft en geen energiedipjes veroorzaakt. Je hoeft je met andere woorden absoluut niet schuldig te voelen als je hier meer dan één potje van eet :)!

Benodigdheden voor 4 à 6 porties:

2 cups* gekookte bruine rijst

2 cups kokosmelk

2 el rijstsiroop (of zoetmiddel naar keuze)

 enkele saffraandraadjes

*1 cup is bij mij een grote koffiemok (zo’n 7,5 cm op 9 cm)

Voor de afwerking:

paar schijfjes mango

snuif kaneel

IMG_1303

Aan de slag:

 Breng de voorgekookte bruine rijst samen met de melk aan de kook. Zet het vuur vervolgens op een lager pitje en laat gedurende 10 minuten pruttelen totdat de rijst het meeste van de melk heeft opgenomen. Roer regelmatig!

Ondertussen laat je de saffraandraadjes in een klein glas met 1 eetlepel warm water oplossen. Op deze manier krijg je de typische gele saffraankleur.

Wanneer het ten slotte een echte pap is geworden, voeg je de zoetstof en opgeloste saffraan eraan toe en haal je het van het vuur.

Serveer in leuke kommetjes of glaasjes, en je hebt al gauw een interessant dessert!

Smakelijk!!! Xx

IMG_1319

Ps: Ben je er graag als eerste bij wanneer een nieuw artikel op de blog verschijnt? Dat kan! Laat je e-mailadres achter door op ‘volg’ te klikken rechts op de pagina en ontvang een hoogstpersoonlijke e-mail telkens er een nieuw recept of artikel op love eating healthy wordt gepubliceerd! Veel liefs & tot snel, Hannelore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s