Hannelores healthy hummus

P1110353 Zelf hummus maken is helemaal niet moeilijk! Dit recept is lekker gezond en smaakt in mijn ogen zelfs beter dan de hummus die je in de winkel kan kopen! Het vergt geen voorbereidend werk en duurt letterlijk maar drie minuten om alles samen te gooien en te mixen. Ideaal als je weinig tijd of inspiratie hebt, of wanneer je je bezoek wilt verrassen met een gezond huisgemaakt hapje.

Dit recept komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar je vind hummus inmiddels ook zo – goed als overal –  bij ons. Hoe het klaargemaakt wordt, verschilt van recept tot recept, maar kikkererwten en tahin (sesampasta) zijn toch wel twee onmisbare hoofdrolspelers. Verder kan je eigenlijk toevoegen wat je zelf lekker vindt smaken. Hannelores Healthy Hummus vind ik persoonlijk heel erg lekker, en valt ook erg in de smaak bij mijn proefkonijnen!

Heb je nog nooit zelf hummus gemaakt? Dan is dit misschien een warme oproep om het eens uit te testen, het zal je niet teleurstellen, beloofd!

hummus_ingrediëntenIngrediënten (voor +- 300 g)

+- 260 g kikkererwten (ik heb de inhoud van 1 blik gebruikt & grondig afgespoeld)

2 tl tahin (sesampasta)

5 blaadjes verse basilicum

2 el olijfolie

2 à 3 el water

1/2 tl komijn, dat ik fijnmaal in een vijzel

Grof zee- of Himalayazout naar smaak

Optioneel kan je het sap van een halve citroen toevoegen.

Gebruik van een staafmixer of keukenmachine is handig!

Hoe begin je eraan?

Doe alle ingrediënten in een pot en mix totdat je een soort puree krijgt.

Voeg eventueel wat meer water toe als je jouw hummus graag smeuïger hebt. Zout bij naar smaak.

Geniet van deze Midden-Oosterse dipsaus op glutenvrije crackers, zelfgemaakt pompoenbrood, als dip bij rauwe groentjes, of gewoon als extraatje bij je lunch of avondeten.

Smakelijk!!

P1110362

2 thoughts on “Hannelores healthy hummus

  1. Pingback: Groentecrackers met pitten en zaden | love eating healthy

  2. Pingback: Chocolade bananenmuffins | love eating healthy

Plaats een reactie